Werkwijze

Is uw interesse gewekt, contacteer me dan voor een gratis kennismakingsgesprek. Ik kom dan bij u langs om u en uw tuinwensen te leren kennen. Met behulp van referentiebeelden toets ik uw voorkeuren af om me een beeld te vormen van uw droomtuin. Dat eerste gesprek is sowieso gratis en vrijblijvend. Afhankelijk van de complexiteit van de tuin en de benodigde plannen, bezorg ik u een offerte op maat. Elke tuin is anders, en dus is de prijs dat ook. Een volledig ontwerp, bestaande uit een ontwerpplan, beplantingsplan en meetstaat kost doorgaans tussen de €1000 en €2000 incl. btw.

Na het kennismakingsgesprek gaan we allebei aan de slag. U maakt met behulp van Pinterest heel eenvoudig een online moodboard met sfeerbeelden. Dat gebruik ik als leidraad tijdens het ontwerpen. Hoe meer beelden u verzamelt, hoe accurater ik uw smaak kan inschatten en vertalen in een voorontwerp. Dat voorontwerp kom ik enkele weken later bij u presenteren. Het omvat de essentie van het ontwerp dat ik in gedachten heb, aangevuld met een eerste idee van de plantkeuze. Indien nodig kan ik ook een eenvoudig 3D-model maken, om te helpen bij het visualiseren van het ontwerp.

Ik verwerk uw input over het voorontwerp in een definitief ontwerp en beplantingsplan. Het maken van fraaie 3D-modellen, schetsen of gesimuleerde beelden van een ontwerp is een tijdrovende bezigheid. Veel concullega’s hebben dit tot een kunst verheven, en leveren prachtige, hyperrealistische beelden af. Ikzelf probeer hier niet te ver in te gaan, en steek liever wat meer tijd in de essentie van het ontwerp: het finetunen van de lijnvoering en de plantenkeuze. Aan het einde van de rit is uw aangelegde tuin immers het eindproduct, en ligt het tuinplan ergens in een schuif.

Afhankelijk van de gekozen formule volgt er na het ontwerp ook een meetstaat en bestek voor de tuinaannemer. Indien gewenst zoek ik voor u de meest geschikte aannemer voor de werken in kwestie, en volg ik de uitvoering op. Zo komt u niet voor verrassingen te staan.

Ik sta graag zelf in voor het leveren van de beplanting en de aanplantwerken. Zo ben ik zeker van de kwaliteit van het plantgoed en de juiste plantwijze, en dus ook van het resultaat. Ik bezorg u vrijblijvend een scherpe offerte voor deze diensten. U kan er ook voor kiezen om zelf de handen uit de mouwen te steken, en zo wat werkuren uit te sparen. Ik kom dan de planten leveren en uitzetten, en help u op weg met planten. U zal zien dat u nog meer geniet van een tuin die u zelf heeft aangeplant.

Na aanleg kan u steeds bij mij terecht met al uw tuinvragen ivm onderhoud, snoeien,…

Contacteer me gerust voor een kennismaking. Tot snel!