Over mij

Ik ben Hans, een 33-jarige bio-ingenieur met een passie voor planten. Ik werk als projectingenieur voor Avantgarden, een toonaangevend studiebureau landschapsarchitectuur. Daarnaast neem ik ook zelfstandig tuinprojecten aan.

Samen met u zet ik uw tuindromen om in een creatief ontwerp. Aansluitend kan ik desgewenst ook zorgen voor de opvolging en aanleg, van grondwerken tot aanplant.

Een tuin is voor mij in de eerste plaats een plek om dichter bij de natuur te komen. Mijn voorkeur gaat dan ook uit naar een natuurlijk ogende beplanting. Snoeivormen of formele patronen ga je in mijn ontwerpen dan ook zelden tegenkomen. Ik zoek vooral schoonheid in ingetogen plantencombinaties die er het hele jaar goed uitzien.

De sfeer van een tuin wordt in grote mate bepaald door de beplanting. Plantenkennis is dan ook mijn stokpaardje. Je kan op mij rekenen voor een uitgekiend beplantingsplan dat aangepast is aan uw specifieke voorkeuren én aan de omstandigheden in uw tuin. Het liefst werk ik met een beperkt aantal plantensoorten, die groepsgewijs of intiem gemengd worden, voor een natuurlijk ogend effect. Door deze plantzones af te bakenen met krachtige, eenvoudige lijnen behoudt het geheel een duidelijke structuur (zie verder bij Naturalistische beplanting).

Een goed ontworpen tuin verschaft maximaal en jaarrond beleving in ruil voor een minimum aan onderhoud. Onderhoudsvriendelijkheid en seizoensbeleving zijn voor mij dé sleutelwoorden voor een geslaagd tuinontwerp.

Ik specialiseer me tot slot ook in de aanleg en beheer van bloemenweides, het ontwerp en realisatie van alle houten tuinconstructies (terrassen, tuinhuizen, carports,..), en het ontwerpen van (zwem)vijvers.